fbpx

Blog #3 – We mogen naar het buitenland, waar gaan we heen?

Lieve allemaal,

Blog 3! We hebben besloten om niet meer elke blog te vertellen op welke plekken we allemaal zijn geweest. Waarom niet? Dat kun je al vinden:

Op onze vlogs

Op polarsteps

Op de blogs van de NKC

En op Instagram.

Hahaha, dus dat vonden we wel voldoende! De blogs gaan we wijden aan bepaalde thema’s. Zoals wat we meenemen, hoe het is om in een camper te leven, waar we tegenaan lopen, hoe je de fitte lifestyle leeft in een camper, waarom we naar bepaalde plekken gaan (en waarom niet naar andere plekken) enzovoorts.

En deze blog staat in het teken van de route! WAAR gaan we heen?

Plan Scandinavië

Meteen toen wij in april 2019 bedachten dat we deze reis wilden gaan maken, besloten we om dan in april 2020 richting Scandinavië te gaan rijden. We zijn beiden nog nooit in Scandinavië geweest (al is dat niet helemaal waar, Judith is eens een paar dagen in IJsland geweest) en het schijnt prachtig te zijn en ook prachtig om met de camper doorheen te trekken, dus dat plan stond meteen vast. We wilden van april t/m augustus-september in Scandinavië zijn en daarna zuidelijk gaan rijden om dan te gaan overwinteren in Zuid-Spanje of Portugal.

Totdat Corona om de hoek kwam. We hoeven niemand uit te leggen in hoeverre Corona roet door de plannen van bijna iedereen ter wereld heeft gegooid, zo ook door die van ons. Lange tijd hebben we wel gedacht dat we – zodra reizen weer enigszins mogelijk zou zijn – naar Scandinavië zouden kunnen gaan, al werd wel snel duidelijk dat Denemarken erg streng was bij de grens. Denemarken gooide vrij snel haar grenzen volledig op slot zelfs. Maar wij lieten ons niet kisten en zochten uit hoe we met de boot van Duitsland naar Zweden zouden kunnen gaan. “Dan pakken we Denemarken wel mee op de terugweg.” Zeiden we tegen elkaar.

Persconferentie 10 juni

Noorwegen volgde snel na Denemarken. Ook die grenzen gingen dicht en inreizen was niet meer mogelijk. “Maakt niet uit, we gaan gewoon eerst door Zweden, helemaal omhoog.” Was onze reactie. “Tegen de tijd dat we in het noorden van Zweden zijn, kun je vast wel tussen Zweden en Noorwegen reizen.”

En toen was daar de persconferentie van 10 juni. De persconferentie waarvan we niet eens wisten dat ie er was, totdat Judith een appje kreeg van een vriendin “Wow Ju, kunnen jullie nog wel naar Zweden toe?” waarna wij snel onze laptop openklapte en de conferentie terugkeken.

“Zweden is en blijft voorlopig code oranje, wat betekent dat er alleen voor noodzakelijke redenen naartoe gereisd kan worden.” Hoorde we Rutte zeggen. “Ons avontuur: is toch vrij noodzakelijk?” Grapte Maarten. We zochten op wat de consequenties waren van een code oranje land. Wat houdt het in dat er code oranje geldt in een land? We kwamen er al vrij snel achter, dat het in principe in NL betekent dat als je naar een code oranje land reist, dat je bij terugkomst 14 dagen in thuisquarantaine moet. Naja, dat leek ons niet zo’n probleem, we komen voorlopig toch niet terug, haha! En de camper is ons thuis, dus twee weken in de camper in de natuur ergens staan: ons hoor je niet klagen!

Helaas kwamen we er niet snel daarna achter dat je niet volledig verzekerd bent als je op reis gaat naar een land waar code oranje geldt. Je bent niet verzekerd tegen Corona gerelateerde zaken. Welke zaken zijn dat? Dat zijn alle zaken waarbij je hulp nodig hebt die niet geleverd kan worden vanwege Corona. Dus ook bij een ongeluk kan het zijn dat een land aangeeft “we kunnen geen pechhulp sturen vanwege infectiegevaar” en dan ben je dus niet verzekerd. Of dat je in een ziekenhuis geen plek krijgt, omdat er teveel Coronapatiënten liggen, dan ben je ook niet verzekerd.

We hebben even kort getwijfeld, maar dat risico wilden we niet lopen. En daardoor hebben we officieel de knoop doorgehakt: Scandinavië wordt ‘m niet meer voor ons deze zomer. Er zeiden veel mensen tegen ons: je kunt toch alvast naar Duitsland gaan en dan even afwachten? En ja, dat kan, maar we wachten al bijna 8 weken af, en we hebben zin om een stip op de horizon te hebben. Een route, waar we enthousiast en blij van worden. Dus we hebben de knoop doorgehakt en een andere route bedacht.

We gaan naar:

Duitsland, Tsjechië, Oostenrijk, Slovenië, Kroatië, Italië! Zoooo tof! We worden helemaal blij als we over deze nieuwe route nadenken. Het idee is om hier van 22 juni tot september over te doen. En daarna rijden we door Italie naar Frankrijk naar Spanje en wellicht nog door naar Portugal om daar te overwinteren. Maar dat zien we dan wel weer. Eerst de focus op die eerste landen. LEUK!

Als jullie nog tips hebben voor die landen: laat het ons vooral weten! En als jullie vragen hebben of leuke onderwerpen voor een volgende blog: laat ook vooral weten, dat vinden we leuk! 😀

Tot de volgende keer!

Liefs, Maarten en Judith

3.7 3 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Britt
Britt
17 juni 2020 08:40

Dat wordt zeker een mooie reis! Vergeet Montenegro niet op je lijst, het is daar zo ontzettend mooi en nog niet zo erg overspoelt met toerisme. Echt een aanrader! Binnenland zowel de kust en vergeet niet de wilde dieren op de weg;)

Inez
Inez
17 juni 2020 08:50

Mooi vooruitzicht! Chiemsee in Duitsland is erg leuk en Hohe Tauern regio in Oostenrijk (rond Neukirchen).

Mar
Mar
17 juni 2020 09:46

Leuk ! Kroatië is prachtig !!!!!!!

Lindsay
Lindsay
17 juni 2020 11:03

Slovenië is echt ongekend mooi en vrij onbekend. Ik vond het zelfs even mooi als West-Canada. Velen verwachten een ouderwets en saai land, maar dat is echt niet het geval. Slovenen spreken enorm goed Engels, de levensstandaard is vergelijkbaar met Nederland en er zijn veel hippe eettentjes! Verblijf zeker in het Triglav-park. Echt een outdoor-paradijs. Ik heb er een blogje over geschreven: http://www.we-travel.nl/europa/het-outdoor-paradijs-van-europa-triglav-national-park/ Jullie gaan het daar zeker naar je zin hebben. Super veel mogelijkheden om te sporten en te bewegen. Ljubljana is ook een te gekke stad! Wij wilden eigenlijk deze zomer ook terug gaan naar Slovenië, maar we… Lees verder »

Corinne
Corinne
17 juni 2020 13:36

Super gaaf! Calabrië (bijna in de hak van Italië) en dan vooral Tropea is prachtig! Ook in Oostenrijk is het in de zomer prachtig! Wij zijn vorig jaar in Salzburgerland geweest. Hier kan je prachtig wandelen. Als je een Salzburgercard neemt kan je bijna overal ‘gratis’ gebruik van maken: de liften, gondels, de mooiste bergen en gletsjers bekijken en zwemmen bij de zeer goed onderhouden zwembaden. Zo tof!

Matthijs
Matthijs
17 juni 2020 13:52

Wernigerode in de Harz is een zeldzaam mooi stadje en Unesco werelderfgoed. Goed te doen op weg naar Tsjechië. Je hebt daar ook de hoogste berg van noord Europa. De Brocken. Boven op die berg waar je lopend of met een stoomtrein kan komen heb je een arctisch klimaat. Erg bijzonder. Veel plezier met de hele reis.

Cindy
Cindy
17 juni 2020 14:08

Super tof plan ! En Scandinavie kan altijd toch nog…. lekker vooruit denken en genieten van de plannen die jullie maken… Ik volg en ga genieten van jullie reis !

Hilde
Hilde
17 juni 2020 15:15

Leuk leuk K blijf jullie volgen! Veel plezier! ( misschien kom je m’n zus en zwager nog wel tegen die zijn onderweg naar Oostenrijk met de camper) 🚐

Dit vind je vast ook leuk:

informatie en inspiratie
betreffende voeding

informatie en inspiratie
betreffende mindset

informatie en inspiratie
betreffende training

onze podcast serie

informatie en inspiratie
betreffende voeding

informatie en inspiratie
betreffende mindset

informatie en inspiratie
betreffende training

onze podcast serie

8
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x