Wat hebben we bij ons in de camper?

Wat neem je mee in je camper als je erin gaat wonen? Die vraag krijgen wij heel veel, en nu we 10 weken onderweg zijn hebben we ook inzicht in de spullen die écht nodig zijn of juist overbodig zijn, dus we nemen jullie graag mee in wat wij bij ons hebben en wat we nodig hebben! 😀

Wij wonen sinds 25 april in onze camper, wat betekent dat we geen huis meer hebben. Wij moesten dus oprecht over ALLES wat in ons huis stond nadenken: gaat dit mee de camper in of gaat dit weg? We hebben ongeveer 8 dozen met persoonlijke spullen opgeslagen bij familie, maar voor de rest is alles óf weggegaan óf de camper in gegaan. Eigenlijk is 80% weg gegaan en 20% de camper in gegaan 😉

Ons credo bij het inpakken was echt: zo MIN mogelijk meenemen. Zo spraken we af voor keukenspullen voor 2 personen in te pakken, niet voor 4. Er zou toch zelden tot nooit bezoek komen en als er bezoek komt, dan nemen ze maar iets mee. Uiteindelijk hebben we 3 weken later toch nog extra bestek en bordjes bijgekocht, omdat het voor jezelf ook wel fijn is dat je niet meteen de afwas moet doen als er 2 bordjes vies zijn. Inmiddels bestaat onze keuken dus uit:

 • 1 pannenset van 3 kookpannetjes en 1 koekenpan (speciaal voor in de camper – lichtgewicht)
 • Kookgerei
  • 1 spatel
  • 1 pollepel
  • 1 opscheplepel
 • 1 mixer (als we op de stroom staan: staafmixer en mixer in één)
 • Bestek (4 messen, 4 vorken, 4 lepels, 4 scherpe mesjes, 1 groot scherp mes)
 • 4 borden
 • 2 grote kommen
 • 2 bakjes
 • 1 klein mueslibakje
 • 1 ovenwant
 • 1 schaar
 • 1 fluitketel
 • 1 omniaoven (ideaal, een soort oven-pan voor op het gasfornuis)
 • 2 mokken
 • 2 koffiekopjes
 • 2 plastic wijnglazen
 • 2 plastic longdrinks

Met deze spullen komen wij goed uit de voeten en hebben we ook de kastjes niet propvol zitten. Dat is heel fijn, het is heel overzichtelijk.

We doen 1x in de week boodschappen bij een supermarkt, zodat we een hele week vooruit kunnen. Op voorraad hebben we altijd veel kruiden, bouillon, rijst, pasta, pindakaas, enz. Dus mochten we ergens vast komen te zitten, dan kunnen we in ieder geval nog wat rijst met kruiden eten, haha!

Om koffie te zetten gebruiken we de Bialetti Percolator. Ideaal, zet je op het gasfornuis en binnen 10 minuutjes heb je twee heerlijke kopjes koffie!

Slaapkamer

Qua kleding hebben we meteen aan t begin tegen elkaar gezegd: ok, jij hebt twee kastjes en ik heb twee kastjes. Alles wat je mee wilt, moet daar in passen. En dat is gelukt! We hebben zomerkleding en ook warme kleding. Maarten heeft een paar goedkope truien weggedaan en er twee mooie Patagonia vesten voor nieuw gekocht. Scheelt ruimte en die vesten zitten heerlijk en draag je jaren. Judith heeft ongeveer 80% van d’r kledingkast van thuis weggedaan en heeft heel bewust keuzes gemaakt qua kleur: veel neutrale kleuren en zwart en wit. Dat is handig met wassen en combineren.

Het is heel fijn, we hebben genoeg mee, maar we hoeven niet eens echt te proppen in de kastjes!

Daarnaast hebben we bij ons voeteinde allebei een opbergzak hangen, voor kleine dingetjes (sieraden, e-reader, lenzen, enz).

Voorin in de camper hebben we in de kastjes onze persoonlijke spullen en de spullen die je nodig hebt op reis:

 • Laptops
 • Podcast apparatuur
 • Paar boekjes en spelletjes
 • Opladers
 • Verbanddoos
 • Mondkapjes
 • Hygiënische handgel

Badkamer

Qua zeep en shampoo zijn we ook echt op de duurzame en ruimtebesparende tour gegaan. We gebruiken shampoo bars en zeep bars. Dus geen grote plastic flessen meer. Ideaal, je doet er lang mee, ze zijn licht en nemen weinig ruimte in. Wel hebben we onze elektrische tandenborstels gewoon meegenomen, dat vinden we wel zo fijn. En verder hebben we in het kastje in de badkamer onze supplementen staan en wat make-up spulletjes en de dag- en nachtcrèmes.

Opslag

In de garage hebben we 4 zwarte bakken staan, waar we onze “opslag’ in hebben zitten.

 • voer van Tommie
 • botjes Tommie
 • voorraad vitaminepillen en supplementen die we nog hadden
 • de omnia oven
 • regenjassen/zomerjassen
 • tafelkleed
 • wasmiddel
 • voorraadje zonnebrand
 • 2 extra handdoeken
 • Waslijn
 • Knijpers
 • Gieter 12L (ideaal!)
 • 1 emmer
 • 1 grote afwasteil
 • schoonmaakspullen voor de camper

Daarnaast zit in de garage onze vloerkleden voor buiten (1 grote en 1 kleine), de tafel, twee stoelen (als er gasten komen kunnen we op de zwarte kratten zitten, als krukjes) en onze twee vouwfietsen!

Tot slot hebben we allebei 1 dumbbell bij ons, Maarten eentje van 22,5kg en Judith eentje van 15kg. We willen wel blijven trainen natuurlijk! 😀 Tommie heeft nog z’n mand bij zich, en een gordel voor tijdens het rijden, een lange lijn voor op de camperplaatsen en z’n normale lijn voor tijdens het lopen.

En er zijn vast een paar dingetjes die we nu vergeten zijn, dus vraag ons vooral als je tips wilt over wat wel of niet mee te nemen! En volg ons ook op Instagram en Youtube, daar zie je ook genoeg tips voorbij komen.

Heel veel liefs,

Maarten, Judith en Tommie

5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Michelle
9 juli 2020 12:57

Leuk om te lezen wat jullie mee hebben! Mij lijkt het lastig om zoveel spullen weg te doen, maar heerlijk om uiteindelijk niet zoveel mee te hoeven nemen 🙂

Dit vind je vast ook leuk:

informatie en inspiratie
betreffende voeding

informatie en inspiratie
betreffende mindset

informatie en inspiratie
betreffende training

onze podcast serie

informatie en inspiratie
betreffende voeding

informatie en inspiratie
betreffende mindset

informatie en inspiratie
betreffende training

onze podcast serie

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x