Thuiszitten doe je zo. 3 tips!

De afgelopen tijd hebben we met z’n allen veel thuis gezeten en misschien gaat het ons nog wel een keer gebeuren. Vond je het lastig en merkte je dat je humeur er niet per se beter door werd? Stemmingswisselingen, een dipje, misschien zelfs een depressie; het maakt eigenlijk niet uit welke naam je het geeft. Je herkent dat het niet zo lekker gaat, maar weet zelf niet zo goed hoe je er mee om moet gaan en of je misschien hulp zou moeten zoeken. Het antwoord daarop is altijd ja, hulp vragen in de vorm van een coach of een psycholoog kan nooit kwaad. Maar tot die tijd zijn er wel een aantal dingen die je zelf zou kunnen doen.

Begin met jezelf iedere dag één taak geven. Een handige en waardevolle taak kan zijn: Jezelf aankleden zoals je ook zou doen als je de deur uit zou moeten. Ook al ga je dat niet, wanneer je jezelf aankleedt voel je je vaak al beter en het kan je zelfs een klein overwinningsgevoel geven. Is dat niet het geval? Dan ben je in ieder geval aangekleed. Dus sowieso een win-win.

Wanneer je niet zo lekker in je vel zit, maar wel gewoon je taken hebt afgevinkt, dan is dat een goede dag is, al voelt het niet zo. Dat je aan het einde van die dag nog steeds niet uitzinnig bent van vreugde, is helemaal prima. Je had namelijk ook de hele dag in bed kunnen blijven liggen en dat heb je niet gedaan. Accepteren wat je voelt, is belangrijk. Dat brengt ons gelijk bij het volgende punt.

Je mag voelen wat je voelt. Ga er vooral niet tegen vechten als je een slechte dag of een aantal slechte dagen of zelfs weken hebt. Er tegen vechten maakt het letterlijk dubbel zo zwaar en maakt dat je je misschien nog slechter voelt. Dus, laat je gevoel er zijn, maar probeer daar de volgende punten aan toe te voegen zodat je de slechte dagen wel kunt beperken:

Tip 1

Een ritme, het klinkt zo suf, maar het is zo belangrijk. Elke dag (ongeveer) op dezelfde tijd opstaan en naar bed gaan, kan al een wereld van verschil maken. Dat betekent dat lang uitslapen in het weekend niet de meest verstandige keuze is, dat zegt niet dat het nooit meer kan, maar door ook je ritme in het weekend te bewaken, heb je vaak minder last van stemmingswisselingen.

Tip 2

Wees niet zo streng voor jezelf. Is je to do lijst niet af? Heb je de was niet opgevouwen? Jammer dan. Morgen is er weer een dag. Die was hangt daar prima en die to do lijst ligt morgen ook nog wel op je bureau. Het is oké. Heb je geen zin om uit te gaan, maar bekruipt je een gevoel van FOMO? Waarom zou je jezelf wijsmaken dat het ergens anders leuker of beter is? Dat heeft geen zin. Dat doe of zeg je ook niet tegen je vrienden, dus waarom zou je dat wel bij jezelf doen? Wanneer je iets niet tegen je vrienden zou zeggen, zeg het dan ook niet tegen jezelf.

Tip 3

Ga naar buiten, ga wandelen. Al zijn het maar 10 minuten. Buitenlucht en daglicht zijn altijd goed. Het helpt om je hoofd leeg te maken en beweging kan ook een hoop voor je doen.

Bovenstaande tips zijn niet wereldschokkend. Maar om jezelf beter te voelen in mindere tijden kunnen kleine dingen al een verschil maken. De oplossing hoeft niet ingewikkeld te zijn. En heb je toch iemand nodig die jou op weg kan helpen? Dan is, zoals eerder gezegd, hulp zoeken in welke vorm dan ook, altijd een goed idee.

Liefs,

Tamara (Instagram: @ins.tamara)

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Dit vind je vast ook leuk:

informatie en inspiratie
betreffende voeding

informatie en inspiratie
betreffende mindset

informatie en inspiratie
betreffende training

onze podcast serie

informatie en inspiratie
betreffende voeding

informatie en inspiratie
betreffende mindset

informatie en inspiratie
betreffende training

onze podcast serie

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x