MAARTEN DE GROOT

Vanaf mijn tienerjaren ben ik altijd opzoek geweest naar de ‘’juiste’’ lifestyle. Maar wat die lifestyle in moest houden en welke aspecten die moest bevatten wist ik nooit. Wat begon met het beoefenen van veel verschillende sporten ging later over in het uitvogelen wie ik nu precies ben en waar ik precies heen wilde.

Altijd sportief

Ik ben altijd zeer sportief geweest. In mijn jeugd heb ik van alles geprobeerd en ben altijd op zoek geweest naar nieuwe uitdagingen op het gebied van sport: vooral de fysieke maar ook de mentale uitdaging was altijd hetgeen wat mij trok in sport.

‘Je grenzen verleggen en proberen het beste uit jezelf te halen gaf mij motivatie en zelfvertrouwen.’

Ik ben begonnen als wedstrijdzeiler vanaf mijn 7e. In mijn tienerjaren heb ik de overstap gemaakt naar het wielrennen. Als wielrenner heb ik veel wedstrijden gereden in het binnen- en buitenland. Hierna merkte ik dat ik me aangetrokken voelde tot krachttraining. Vanaf mijn 16e hing in de gewichten en op mijn 19e begon ik daarnaast met American Football.

Van fors naar gespierd

Ondanks al dat sporten ben ik altijd redelijk fors geweest. In mijn tienerjaren heb ik hier veel mee gestruggeld. Ik was niet blij met mijzelf en dit had ook zeker invloed op mijn mentale staat. Ik voelde me vaak ongelukkig met hoe ik eruit zag.

Met krachttraining had ik eindelijk het idee dat mijn postuur voor het eerst in mijn leven in mijn voordeel kon werken. Ik was enorm sterk! Ook bij het spelen van American Football was mijn postuur een voordeel, omdat je bouw en kracht bij dat spel heel belangrijk zijn.

‘Door deze twee sporten naast elkaar te doen, werd ik minder “fors” en kreeg ik opeens de noemer “gespierd.”’

Bloed, zweet en tranen

Na 5 jaar kwam ik toevallig in aanraking met CrossFit. Na de eerste workout was ik hooked! Ik begon met 2x per week en al snel stond ik 6x per week in de box en had ik mezelf tot doel gesteld om een keer op een grote wedstrijd te staan: de Lowlands Throwdown. En dat niet alleen; in 2017 legde ik mijn baan als operational manager naast mij neer en begon ik als Crossfit trainer. 

Het doel om op wedstrijden staan, heb ik behaald. Ik stond zelfs 2 keer op de Lowlands Throwdown. Met heel veel plezier, maar ook met heel veel bloed, zweet en tranen (dat is uiteraard hetgeen waarom ik zo van sport houd).

Tot eind 2018 trainde ik zo’n 15 tot 20u per week en had ik vaak meerdere trainingssessies per dag. Begin 2019 besloot ik het Crossfitten op dat niveau naast mij neer te leggen en mij te gaan richten op andere doelen, waar JUST.thelifestyle er één van is!

Want zeker de laatste jaren waar ik fysiek op zoek was naar de juiste uitdagingen, ben ik me ook meer gaan interesseren in alles wat met de mind, mindset, mentale fitheid, voeding, trainingsleer (krachttraining) te maken heeft. Dat heeft erin geresulteerd dat dit platform is ontstaan!

“Het doel van dit platform? Op een laagdrempelige manier zoveel mogelijk mensen inspireren/informeren en motiveren om het beste uit zichzelf te halen.”

listen now

podcasts

Afl. #31 – Motivatie

Motivatie. Een woord wat vaak terugkomt binnen de lifestyle industrie. We bespreken in deze podcast motivatie en wat het betekent voor ons. Hoe blijven wij

LEES VERDER »

informatie en inspiratie
betreffende voeding

informatie en inspiratie
betreffende mindset

informatie en inspiratie
betreffende training

onze podcast serie

informatie en inspiratie
betreffende voeding

informatie en inspiratie
betreffende mindset

informatie en inspiratie
betreffende training

onze podcast serie